Studio Stiens Logo

Menuitem Home
Menuitem Agenda
Menuitem Algemeen
Menuitem Geschiedenis
Menuitem Dirigent
Menuitem Leden
Menuitem Jeugd
Menuitem Foto's
Menuitem Links

Algemeen


Hier staan alle belangrijke gegevens van Studio. Mocht u vragen hebben over Studio, lid worden of donateur worden dan kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden. Mocht u vragen, op- of aanmerkingen hebben over de site dan kunt u zich richten tot de Webmaster.

Postadres:
Fanfarekorps Studio
p/a Pyter Jurjensstrjitte 17
9051 BR Stiens

KvK nummer: 40000006
Rekeningnummer: NL14RABO0191863572
Aangesloten bij de muziekbond OMF

Bestuur:
Voorzitter

Secretaris


Penningmeester

 
 

Algemeen
Liesbeth Vrieswijk
Algemeen
Gerrit van der Meulen

Mail het betreffende bestuurslid door op de naam de klikken


Beheer instrumenten
Wybren van Dijk
Beheer uniformen
Trijntje de Vries


Commissies:
Activiteiten
Henk Struiksma, Jogiena Zeinstra en Eline Renema
Bloemen
Lysbeth Poortman en Eline Renema

Concerten
Jogiena Zeinstra en Jan Tjoelker
Muziek
Greta Beetstra, Hanneke Brinksma en Sigrid de Boer

CH2018
Arjen de Haas
 
 Lid worden

Studio bestaat 120 jaar. In deze tijd is veel veranderd, maar wat niet veranderd is, is dat Studio voortdurend opzoek is naar nieuwe leden. Binnen de fanfare Studio hebben we verschillende instrumenten, namelijk: Sopraansax, Altsax, Tenorsax, Baritonsax, Bugel, Cornet, Trompet, Hoorn, Euphonium, Bariton, Trombone, Bes-Bas, Es-Bas en divers Slagwerk. Voor deze instrumenten kun je bij Studio in opleiding. Klik aan wat voor soort leerling jij bent:
jeugdige starter
volwassen starter
kan al een instrument bespelen


Jeugdige starter

Jouw start

Je begint natuurlijk met de keuze van je instrument. De instrumenten zijn eigendom van Studio en worden aan de leden uitgeleend. Als je een instrument hebt dan ga je in opleiding bij Studio om dit te leren bespelen. Studio heeft een eigen opleiding voor koper, saxofoon en slagwerk.


1e jaar

Je opleiding begint het eerste jaar met het leren bespelen van je instrument. Voor degene die niet noten lezen kan wordt dit natuurlijk ook aangeleerd. Na het eerste jaar doe je een proef "elementaire" (soort examen).


2e jaar

Je hebt nu al 1 jaar les gehad en je kunt de basis beginselen van je instrument. Je gaat nu op voor het A-diploma. Ook kom je nu terecht bij het Band4Uth. In dit jeugdkorps spelen ook alle andere leerlingen van Studio, het is er altijd reuze gezellig. In het jeugdkorps leer je het samenspelen met de andere leden. In het voorjaar wordt altijd een voorspeelavond georganiseerd waar de leerlingen optreden voor ouders, familie of bekenden.


3e jaar en verder

Als je je A-diploma hebt gehaald ga je op weg naar je B-diploma. Dit duurt normaal gesproken zo'n 2 jaar. Als je een bepaald niveau hebt bereikt kom je op de wekelijkse repetitie van het korps (het A-korps). Natuurlijk ga je ook verder met je opleiding. Na je B-diploma kun je nog een C- en een D-diploma behalen en als je nog verder wilt kun je naar het conservatorium.


Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Studio!


Volwassen starter

Als eerste moet u een keuze maken welk instrument u graag wilt bespelen. In deze keuze spelen verschillende factoren een rol. Zo kan het zijn dat er een bepaalde instrument niet op voorraad is of er een grote behoeft bestaat dat er meer mensen een bepaald instrument gaan bespelen. Uiteraard moet u kiezen welk instrument u wilt bespelen. De instrumenten zijn eigendom van Studio en worden aan de leden uitgeleend. De leden worden geacht zuinig met hun instrument om te springen omdat de nieuwwaarde van een gemiddeld instrument al gauw boven de € 1500 ligt. Als u een instrument hebt dan kunt u beginnen met de opleiding bij Studio om dit te leren bespelen. Studio heeft een eigen opleiding voor koper, saxofoon en slagwerk.


1e jaar

In het eerste jaar leert u alle grepen kennen om het instrument te bespelen. Mocht u niet kunnen noten lezen dan wordt dit u ook bij gebracht. Aan het eind van het eerste jaar moet u een kleine proeve van bekwaamheid afleggen. Deze proef geeft een indicatie van waar u staat en wat u zwakke punten zijn deze proef heet "elementaire" (soort test).


2e jaar

U hebt nu al 1 jaar les gehad en u beheers de basis beginselen van het instrument. In het 2e jaar houdt u zich vooral bezig met het uitbreiden van beter leren bespelen van u instrument. Ook komt er nu wat meer theorie om de hoek kijken. De theorie stelt u in staat om het muziekschrift beter te lezen om uiteindelijk een beter muzikant te worden. Als u genoeg niveau bereikt heeft moet u aan het eind van het jaar voor het A-diploma. Tevens wordt aan u de mogelijkheid geboden om plaats te nemen in de Band4Uth. Gezien het feit dat u volwassen bent en in het jeugdkorps allen jeugd zit kunnen wij het voorstellen dat u hiervoor bedankt. Toch moet wij u melden dat het jeugdkorps grote voordelen bied in het vormen van u als muzikant. Namelijk in het jeugdkorps wordt geoefend om in groepsverband te musiceren. Dit is vaak onderschat want het is moeilijker dan u denkt. Wij raden u ook aan om ieder geval het een keer te hebben geprobeerd om te kijken of het wat voor u is.


3e jaar en verder

Als u uw A-diploma hebt behaald gaat u naar uw B-diploma. Dit duurt normaal gesproken zo'n twee jaar. In die twee jaar wordt u theorie en muzikaliteit op een hoger niveau. Als u een bepaald niveau hebt bereikt kunt u plaats nemen in het A-korps en deel nemen aan de wekelijkse repetitie op woensdagavond. Of u voldoende niveau heeft wordt bepaald door onze dirigent. Heeft u nooit op woensdag avond vrij dan heeft het weinig zin om met de opleiding te beginnen namelijk wij leiden alleen mensen op die ook in het A-korps komen spelen.

Als u uw B-diploma hebt behaald kunt u natuurlijk verder gaan met u opleiding. Na het B-diploma kunt u nog voor uw C- en D-diploma gaan. Als korps stellen wij het zeer op prijs als u uw C-diploma behaalt echter dit is geen eis want u moet voldoende niveau hebben om in het A-korps te spelen. Als u na uw D-diploma nog verder wilt dan kunt u naar het conservatorium gaan immers onze diploma's zijn rijkserkend.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Studio!


Kan al een instrument bespelen

Als u/jij al een instrument kan bespelen en u/jij graag bij onze fanfare wilt spelen dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat wij een oplossing opmaat kunnen aanbieden.


Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Studio!


Contributie:
Maandelijks € 16,25

Bijdrage Instrumentenfonds:
Jaarlijks € 25,00

Deze Site

Welke mensen hebben meegeholpen aan de realisatie van deze site?

Naam Werkzaamheden
Timo Vos Webdesign en deel inhoud
Webmaster
Richard Elzinga Inhoud en organisatie
Tineke Nicolay-Joekema Inhoud (geschiedenis tekst en foto's)


Technische informatie over de site
Best bekeken op 800x600 of hoger, 16-bits kleuren of hoger.
Als je op- of aanmerkingen hebt e-mail dan even naar de webmaster.
Studio Stiens
Opgericht 15 augustus 1896
Lid Muziekbond OMF

© 2002-2017 Studio Stiens