Studio Stiens Logo

Menuitem Home
Menuitem Agenda
Menuitem Algemeen
Menuitem Geschiedenis
Menuitem Dirigent
Menuitem Leden
Menuitem Jeugd
Menuitem Foto's
Menuitem Links

Jeugd


Band4Uth
De jeugd van Studio speelt bij Band4Uth, een samenwerking met de korpsen uit Britsum en Hijum. In dit jeugdkorps spelen alle leerlingen, die een jaar les hebben gehad. Dus elk jaar komt er een aantal leden bij de groep. De Band4Uth is bedoeld als voorbereiding op het A-korps. De meest voorkomende instrumenten in deze groep zijn: trompet/cornet, bugel, saxofoon, hoorn en bariton. Ook beginnende slagwerkers maken deel uit van de groep.

Band4Uth staat onder leiding van Hilda Wiersma. De repetities worden gehouden op vrijdagavond in dorpshuis de Kampioen in Hijum, van 18:30 tot 19:15. Het jeugdkorps treedt regelmatig op tijdens concerten van de A-korpsen, maar geeft ook geheel zelfstandig optredens zoals met kerst en Serious Request.


Voorspeelmiddag/avond
Eén keer per jaar wordt een voorspeelmiddag/avond georganiseerd in de Skalm voor alle leerlingen van fanfare Studio. Zowel beginnende als gevorderde leerlingen nemen hieraan deel. Gespeeld wordt in duo's, trio's en solo. Vaak wordt meegespeeld bij een cd, die bij het lesboek hoort.
Deze middagen/avonden zijn bedoeld om de leerlingen te leren spelen voor een publiek en om aan familieleden en vrienden te laten horen hoever men is gevorderd met de studie.
Op deze middagen/avonden zijn ook de docenten zoveel mogelijk aanwezig.

Klik hier voor de foto's van 2017!


Korpsen in de klas
In april 2015 is Studio tezamen met Takostu dit project gestart. Hiervoor heeft Studio blaasinstrumenten ter beschikking gesteld op 2 basisscholen van Stiens en krijgen alle kinderen van de groepen 5/6 de kans om ervaring met een bugel, cornet of trompet op te doen.

Na een aantal weken zal dit worden afgesloten met een heus concert van fanfare, drumband en schooljeugd.


Geslaagden

Examens in de Skalm te Stiens, geslaagden klik hier


Studio Stiens
Opgericht 15 augustus 1896
Lid Muziekbond OMF

© 2002-2017 Studio Stiens